Lukk søk

Nyheter

Nyheter om bransjen, rammevilkår og Avfall Norge.

Lær av de beste i kommunal renovasjon

Publisert: 13. desember 2017 | Av: Kine Martinussen

Avfall Norges renovasjonsbenchmarking (RBM) kartlegger kostnadsbildet, nøkkeltall og forbedringspotensiale i ulike deler av renovasjonstjenesten.

Samarbeidspartnere "Industriell bærekraft"

Publisert: 6. desember 2017 | Av: Silje Rosenlund

Tusen takk til alle samarbeidspartnere som bidrar til gjennomføringen av Avfall Norges årskonferanse "Industriell bærekraft" i Stavanger, juni i 2018.

Kan man sammenligne renovasjonsgebyret med nabokommunen?

Publisert: 24. november 2017 | Av: Roy Ulvang

​Mange stusser over at renovasjonsgebyret varierer fra kommune til kommune - og justeres både opp og ned fra år til år. Det er fordi renovasjonsgebyret tilsvarer mer enn kun innsamlingskostnader.

En uke med ombruk og sirkulærøkonomi i Oslo

Publisert: 23. november 2017 | Av: Silje Rosenlund

Denne uken arrangerer Ombruk Oslo, Oslo Renovasjonsetaten og Miljøetaten og Oslo Business Region, "Ombruksuka 2017" parallellt med den europeiske “Waste reduction week”. Sirkulærøkonomi er viktig hele året. I disse førjulstider er det likevel spesielt ...

Norge gjenvinner mindre

Publisert: 22. november 2017 | Av: Kine Martinussen

I 2015 fortsatte mindre andel av avfallet å gå til materialgjenvinning og energigjenvinning enn i årene før. Det er samtidig som avfallsmengdene fortsetter å stige.

Fikk kongens fortjenstmedalje

Publisert: 13. november 2017 | Av: Sara Wilsgaard

Som første i bransjen ble Per Jarle Eriksen (70) tildelt kongens fortjenstmedalje for sin samfunnsinnsats og engasjement for blant annet avfallsbransjen.

Ta digitalisering steg for steg

Publisert: 9. november 2017 | Av: Kine Martinussen

109 engasjerte avfalls- og gjenvinningsaktører satte deltakerrekord på høstmøtet i Molde i år, godt hjulpet av vertskapet RIR IKS. På planen stod digitaliseringsstrategi - uten fjas!

1